Chatrådgivning


Er du patient eller pårørende og har spørgsmål om kræft, kan du skrive med en professionel rådgiver.


Åbningstiden for chatrådgivning er mandag – fredag 09-21
og lørdag og søndag 12 - 17.


  • Grønt ikon betyder, at der en rådgiver klar til at chatte med dig
  • Gråt ikon betyder, at alle rådgivere er optagede eller at der er lukket for chatrådgivning

Gode råd inden du begynder en chat

  • Chatrådgivning kan ofte være tidskrævende, så sørg for at sætte god tid af til chatten
  • Som hjælp til kommunikationen med rådgiver er det ofte en fordel kun at stille et spørgsmål ad gangen og at skrive korte sætninger
  • Undgå så vidt muligt at benytte forkortelser og sms-sprog, så misforståelser ikke opstår
  • Vær opmærksom på at din rådgiver nogle gange skal bruge tid til at tjekke oplysninger, så der kan gå lidt tid før svaret kommer
  • Din enheds batteri-sparefunktion kan afbryde chatprogrammet, så hvis muligt, bør du tilslutte din PC/IPad/Tablet/mobiltelefon til strøm inden du går i gang med chatten. Alternativt kan du ændre i indstillingerne så skærmen ikke lukker automatisk ned.
  • Vær opmærksom på at chat-vinduet forsvinder fra din skærm når du eller rådgiveren afslutter chatten. Har du modtaget informationer, som du ønsker at bevare efterfølgende (fx links, adresser, tlf. numre mv.) så kan du - inden du afslutter chatten - markere og kopiere den aktuelle tekst eller du kan tage et print af din skærm og kopiere den over i et separat dokument

    

Vi oplever desværre af og til, at chatsessionen bliver afbrudt, dette sker typisk hvis din PC går i dvale. Skulle det ske mens du chatter med en rådgiver, må vi bede dig prøve at få kontakt igen, da vi ikke har mulighed for at kalde dig op.


Chatrådgivning kan være tidskrævende i forhold til samtaler over telefonen, og der kan derfor være ventetid på at få kontakt til en rådgiver. Prøv eventuelt på et senere tidspunkt eller ring til Kræftlinjen på 80 30 10 30.


Du skal være opmærksom på at chatten afbrydes såfremt din PC eller iPad går i dvale / strømsparetilstand

Anonymitet
Du er anonym, når du bruger chatrådgivningen. Vores rådgivning vil være generel og vejledende, da vi ikke har alle informationer om din specifikke situation. Det kan være nødvendigt for dig efterfølgende at kontakte en relevant fagperson (f.eks. læge, advokat, sagsbehandler) om din konkrete problemstilling.


Samtalen slettes
Afsluttede chatsamtaler slettes løbende og vi opbevarer ikke personlige oplysninger om dig. Fra tid til anden foretager vi analyser af tilfældigt udvalgte chatsamtaler for at kunne forbedre vores rådgivning. Disse samtaler slettes også efterfølgende.


Studerende og skoleelever
Har du brug for generel information om kræft bedes du benytte Kræftens Bekæmpelses hjemmeside www.cancer.dk eller det særlige skolesite www.cancer.dk/sundskole hvor der findes mange nyttige informationer til hjælp for opgaveskrivningen.